header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Almeerse rookvrij

De Almeerse Hockeyclub is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We hebben daarom op 20 augustus 2018 de stap gezet naar een rookvrij sportterrein. 

Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt de Almeerse Hockeyclub iedereen een gezonde en veilige sportomgeving. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst. 

Vanaf 20 augustus 2018 zijn wij dus rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken (of op de daarvoor aangewezen plek aan het eind van het balkon, achter de gele streep). De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. We rekenen op uw medewerking om samen met De Almeerse te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.

Voor vragen kunt u tijdens de inloopspreekuren terecht bij bestuursleden van de Almeerse Hockeyclub. Lees meer over rookvrije sport op www.rookvrijegeneratie.nl/sport