header foto header foto header foto header foto
 
40 jaar Almeerse

Jordy van Leeuwen

Nieuws afbeelding 24-5-2019

Waar kennen we je van op de Almeerse?

In sept. 1990 begonnen als lid van de Almeerse in Almere Haven, daarna mee verhuisd naar Almere Stad (naar de betonnen bunker) en vele teams doorlopen (vroeger altijd in de top eerstelijns teams; ow we hadden maar 1 team per categorie, mmm) en nu sinds jaar of 8 speler van Heren III. Daarnaast wedstrijdsecretaris Senioren en doe ik de contributieadministratie en heb 2 hockeyende kids (JE2 en JD4)

Wat doe je zelf in het dagelijks leven?

Werk bij LISA (van de website, app en het ledenadministratiesysteem) en verder vader van een huishouden met 3 kids en vrouw. 

Welke functies heb je gehad binnen de club?

Vroeger jarenlang bezorger van de Stickstof geweest en nu sinds jaar en dag wedstrijdsecretaris Senioren en contributieadministratie.

Wat was Stickstof?

Stickstof was, naja laten we zeggen, hoe de website van de Almeerse nu is. Wedstrijdschema, trainingsschema, af en toe wat advertenties van sponsoren, de prijzen van de bar (kikkertjes 5ct, zakjes snoep 50 cent), teamlijsten en natuurlijk de wedstrijdverslagen. Allemaal op papier. 

Verslagen moesten uiterlijk zondagavond 20:00 uur op de Specerij (bij fam. van der Schoot) afgeleverd worden, de printer ging draaien en er kwam een mooi boekje uit, deze kon ik ophalen (als bezorger) en maandag de deuren langs van de hockeyende leden in je wijk. En jaja, af en toe kreeg je wat lekkers, stroopwafel of iets dergelijks (dank fam. Verhulsdonck).

Almere Haven

In Almere Haven begon het allemaal, sportpark de Marken, naast het nu nog bestaande L.T.V. Almere. De velden waren allemaal (volgens mij 1, later 2) (natuur)gras en liepen in een flauwe boog (keek je vanaf doellijn links, hoofd op het veld, naar de andere kant, zag je veel gras en net de lat van het andere doel). Keepers met houten / leren legguards. Helaas een brandje op de club gehad en niet veel later zijn we naar het huidge Sportpark Klein Brand gegaan, deze deelden wij met de cricketclub. 

Als kantine gebruikten wij een kleedkamer en verder (natuur)gras velden en later een zandkunstgras (veld Meeus; nu hoofdveld). Boudewijn zorgde voor de witte belijning, achter het grasveld was een cricketveld en waar nu het Hoeneveldje ligt was een bos, als kind kon je daar lekker ravotten en op de rode container klimmen (voorraad hok en schuur grasmaaier) en Heren 1 kijken. En niet te vergeten soms hockeyen in de kleedkamer, maar dat werd afgestraft door Boudewijn.

Welke functie zou je nog eens willen hebben bij de Almeerse?

Geen ambitie voor een andere functie, druk genoeg met gezin, werk en hockey (spelen en bovenstaande functies)

Kom je zelf uit een hockeyfamilie?

Niet direct een hockeyfamilie, maar wel de gehele familie deed aan hockey. Vader trimhockey, broer vroeger in de jeugd gespeeld en samen met mijn jongste broertje zit ik in Heren 3. Er lagen dan ook veel hockeysticks thuis en was het altijd zoeken naar de juiste sokken, shirt en spullen. 

Welke positie(s) speel(de) je?

Voornamelijk verdediger, nu al jaren vast op linksachter

Heb je zelf een hockey gezin?

Jazeker, van mijn 3 kids spelen er 2 hockey, Sep in de JE2 en Tijn in de JD4 en (weet niet hoe ze er thuis over denken), maar Evi zal ook gaan hockeyen :-). 

Welk hockeymoment zal je altijd bijblijven?

Niet direct een sportmoment, maar dat Teun de Nooijer met de beker en een helikopter op HGW kwam was wel erg vet.  Daarnaast de play outs heren 1 tegen Schaerweijde en de shoot-outs, enorm spannend, maar o zo mooi. 

Waarom zou iedereen deel moeten nemen aan het 6x6 Ultimate Edition?

Het is gewoon enorm leuk om met elkaar en andere personen van de club te spelen.

Meer info over het 6x6 toernooiReacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws