header foto header foto header foto header foto
 
40 jaar Almeerse

Paul Raadgever

Nieuws afbeelding 23-5-2019

Waar kennen we je van op de Almeerse?

Als zeer betrokken ouder van zowel de teams waarin mijn dochter Misha (DJ1) als mijn zoon Kristian (JC1) spelen. Ik vind het leuk om ze te volgen in hun sportieve uitdaging en indien je dan door middel van teambegeleiding of het fluiten van een wedstrijdje (vooral in de jeugd) je steentje kunt bijdragen is mooi meegenomen.

Wat is het leukste aan teammanager/begeleider zijn?

Het is lWat heeft je voorkeur, 1 teammanager per team of een duo?euk en interessant om te zien hoe een groep (in dit geval JC1) zich gedurende het seizoen ontwikkelt en elke week weer naar een prestatie toewerkt. Het speciale zit hem dan in kleine dingetjes doen voor het team zodat het allemaal een beetje geruisloos verloopt in de organisatie. Als dat dan lukt geeft dat wel voldoening.

Zijn er ook nadelen aan je functie als teammanager/begeleider?

Nee niet echt, althans niet dat ik merk. Maar wellicht heb ik het elke keer gewoon getroffen met de groep.

Wat heeft je voorkeur 1 teammanager of een duo?

Ideaal is 1 teammanager per team, tenzij het natuurlijk niet anders kan. Maar dan komt het neer op duidelijke afspraken maken qua invulling/verdeling van taken.

Wat doe je eigenlijk als teammanager/begeleider?

Dat is heel divers, voorafgaand aan het seizoen afspraken maken met de coach/trainer hoe je het wil aanpakken, communicatie omtrent de wedstrijden qua verzamelen, oefen tegenstanders regelen en alles wat verder voor het team en de ouders van belang is, zoiets dus.

Welke functies heb je gehad binnen de club?

Dat is eigenlijk nooit ter sprake gekomen, maar je weet maar nooit. 

Wat doe je zelf in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik Sr. Buyer bij Tele2 en begin 2019 overgenomen door T-Mobile. Ik verzorg daar de inkoop van netwerk componenten en diensten op gebied van de zakelijke markt en consumenten markt.

Kom je zelf uit een hockeyfamilie?

Nee totaal niet, ik kom zelf uit het voetbal. In het begin toen mijn dochter begon met hockeyen snapte ik dan ook helemaal niets van de spelregels en heb ik gelijk mijn scheidsrechter kaart gehaald.

Het spelletje was compleet nieuw voor me.  Ik heb wel gemerkt dat het ook een heel moeilijk spelletje is. Toen ik op een gegeven moment coach werd van het team waar mijn dochter in speelde werd er op de club een coach de coach clinic gegeven. 

Dat was mijn eerste kennismaking met het zelf hockeyen. Dat viel best wel behoorlijk tegen. Soms hoor je langs de lijn het commentaar op het spel van de spelers, maar pas als je zelf een keer en stick hebt vastgehouden snap je beter hoe moeilijk het spelletje zelf is.

Welk hockeymoment zal je altijd bijblijven?

Dat zijn dan toch de hockey momenten van Heren1 in de play offs van de afgelopen jaren. Het leeft dan zo op de club dat het duidelijk voelbaar is inclusief de ontlading van de spelers en alle supporters. Dat is mooi om mee te maken en erbij te zijn.

Wie is/was je idool in de hockeywereld (toen of nu)?

Haha, die had ik niet, nu is het leuk om de boys van Almere te volgens in het internationale hockey.

Waarom zou iedereen deel moeten nemen aan het 6x6 Ultimate edition?

Dat is goed voor het clubgevoel en het samenzijn op de club, een mooi initiatief wat een traditie kan worden, net zoals het komende HGW.