header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
40 jaar Almeerse

Renate van Bruggen

Nieuws afbeelding 16-6-2019

Waar kennen we je van op de Almeerse?

Ik ben helemaal niet bekend hoor, al loop ik wel al wat jaartjes rond. Ik ben moeder van Sharon (MA2) en Kyan (JD3). Tijdens het jaarlijks Piratenweekend herkennen jullie mij wellicht als Stien en mijn vechtgenoot als Jek Sperro.

Wat doe je zelf in het dagelijks leven?

Ik ben werkzaam in de uitvaartbranche. Op dit moment ben ik als kwaliteitsmedewerker verantwoordelijk voor de kwaliteit en kennis van de medewerkers op het hoofdkantoor. Daarbij coach ik en geef ik trainingen. 

Mijn hart ligt bij uitvaartzorg. Na het overlijden van een dierbare moet er in een korte periode vol verdriet en emoties veel geregeld worden. Als uitvaartverzorger neem je deze zorgen uit handen en probeer je samen met de nabestaande(n) een mooi en waardig afscheid te verzorgen. Het is mooi als je iets mag betekenen voor een ander in moeilijke tijden. Dan ben je dankbaar dat je werk mag doen dat ertoe doet.

Welke functies heb je gehad binnen de club?

Vooral die van toeschouwer bij de wedstrijden van de kinderen. De laatste 3 jaar ben ik ook voorzitter Evenementencommissie en organiseren wij evenementen voor de jongste jeugd als Piratenweekend, Sinterklaas en Halloween. Enorm leuk om te doen en we zoeken nog enthousiaste ouders, kom erbij!

Zou jij een goede scheidsrechter zijn?

Welnee, ik ben helemaal niet objectief. Bovendien herken ik na al die jaren buiten de term "shoot” vrij weinig. Ik vraag me aan de zijlijn altijd hardop af wat er allemaal gebeurt en waarom er wordt gefloten….menig ouder binnen de teams van onze kinderen worden soms wel moe van mij denk ik.

Kom je zelf uit een hockeyfamilie?

Nee zeker niet. Ik was fanatiek in wedstrijdzwemmen vanaf mijn 6e tot 16e jaar ongeveer. Iedere morgen om 05.00 ging de wekker en om 06.00 lag je in het water. Daarbij deden we natuurlijk aan cardio, fitness en looptraining. We trainden meer dan 10 uur in de week met een vaste ploeg. 

En niks zomerstop. In de zomerperiode deden we aan langebaanzwemmen, dan mocht je 3 kilometer ploeteren in één of andere natuurplas. Wanneer het water onder de 16 graden was kreeg je een klats uierzalf over je lichaam tegen de kou en een bekertje chocolademelk of bouillon na afloop. Toch was het een mooie tijd. Nu ben ik vooral actief genieter van passief sport beoefenen.

Heb je zelf een hockey gezin?

Inmiddels wel met 2 hockeyende kinderen. Het is altijd weer spannend hoeveel dagen per week we een logistieke uitdaging hebben.
We willen natuurlijk van allebei de kinderen alles zien en meemaken.

Welk hockeymoment zal je altijd bijblijven?

Hockey World Cup 2014 in Den Haag. We zijn daar met het gezin geweest, dat was supergaaf. Kyan mocht ook hockeyvriendje zijn en mee in de line-up heren Nederland- Duitsland. Hij vond het erg spannend. Familie en vrienden waren allemaal aan de buis gekluisterd om een glimp van hem op te vangen. Hij heeft nu een heel beroemd plukje haar, de rest kwam niet in beeld haha.

Wie is je idool in de hockeywereld?

Nou dat moet dan onze eigen Dominique zijn. Volgens mij weet zij van alle hockeyzaken af. Heb ik een vraag, dan is Do de eerste bij wie ik het neer leg. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze weet het en ze is er altijd. Ik denk dat zij een eigen Do-cave heeft ergens in de catacomben van ons clubhuis…met slaapbank. Dat zal ik eens aan haar vragen…

Wat wil je verder nog kwijt?

Het laatst georganiseerde evenement was Piratenweekend, we hadden prachtig weer en de kinderen, ketelbinken en crew hebben het fantastisch gehad. Saamhorigheid is fijn! Aarzel niet en zoek de verbinding, wij zoeken jou! Oranisatietalenten, hand en
spandiensten, grafisch vormgevers, enthousiaste alleskunners… het is ontzettend leuk vrijwillig actief te zijn voor, rondom en met de club.

Vragen of aanmelden als vrijwilliger? Yesss! [email protected]

Reacties


Ilya Speur

19-6-2019 @ 14:08:06 |Leuk😀

Laurens Weber

20-6-2019 @ 13:45:12 |👍

Reageer op het nieuws