header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Tophockey Junioren

Valentin zet Nederland JA op voorsprong

Nieuws afbeelding 11-7-2007
ORANJE TOONT KARAKTER EN WINT VAN IERLAND
Op basis van kwaliteit en vooral karakter heeft Nederland Jongens A zich geplaatst voor de finalepoule. In een zinderende wedstrijd versloeg Oranje Ierland met 5-3. Bij rust stonden de Ieren nog met 3-2 voor, maar door treffers van Johrus Gommers, Valentin Verga en Lukas Siebinga ging de winst toch nog naar Nederland.
Jongens A begon geweldig aan de belangrijke laatste groepswedstrijd tegen Ierland. Door een treffer van Loran Gaillaiert stonden de mannen van bondscoach Sjoerd Marijne al na 3 minuten op een 1-0 voorsprong. Maar de fysiek sterke Ieren bleken over veerkracht te beschikken. Na negen minuten kreeg Oranje een strafbal tegen en die werd onberispelijk benut door de Ierse aanvoerder Neil Hamilton (1-1).
Achterstand
Niet veel later kwam Nederland zelfs op achterstand toen diezelfde Hamilton scoorde uit een strafcorner (1-2). Nederland leek even onder de indruk van deze Ierse opmars, maar Jan Willem Buissant gooide er maar weer eens een mooie solo tegenaan waaruit hij prachtig scoorde (2-2). Het was al de vijfde treffer van Buissant in dit toernooi. Maar ook hier schrok Ierland niet van. Na een snelle aanval scoorde Jonathan Kane de 2-3.
Vechtlust
Met deze stand gingen beide ploegen pauzeren, maar na rust veranderde het wedstrijdbeeld totaal. De spelers van Oranje vochten voor iedere meter en combineerden dit met technisch goed en slim hockey, waardoor het spel zich alleen nog maar op de helft van Ierland afspeelde. De gelijkmaker kon niet uitblijven en het was uiteindelijk Johrus Gommers die de 3-3 liet aantekenen.
Meer doelpunten
Oranje ging daarna onverminderd en onvermoeid door met aanvallen en dat sorteerde het gewenste effect. Een kwartier voor tijd zette Valentin Verga zijn ploeg weer op voorsprong (4-3) en Lukas Siebinga loodste de zege in veilige haven door er 5-3 van te maken. Na afloop vielen de Nederlandse spelers elkaar juichend in de armen. De spelers die de eerste twee wedstrijden te weinig strijd leverden hadden nu geknokt en gewonnen.
Finalepoule
Oranje staat nu in de finalepoule, maar daarin moet het in ieder geval Duitsland voor zich dulden. Die nemen het resultaat dat ze tegen Nederland boekte mee en staan dus 3 punten voor. Het enige dat de mannen van Marijne kunnen doen is twee keer winnen en dan maar hopen dat Duitsland steken laat vallen. (Ties Aben)
Woensdag 11 juli
Nederland-Ierland 5-3 (2-3)
3. Gaillaiert 1-0, 9. Hamilton (sb) 1-1, 15. Hamilton (sc) 1-2, 28. Buissant 2-2, 32. Kane 2-3, 46. Gommers 3-3, 53. Verga 4-3, 57. Siebinga 5-3.
Strafcornerverhouding: 4-4
Arb.: A. Kochin (Rus)/P. Walker (Eng)
Opstelling Nederland: Van Essen; Van de Rijt, Benschop, ’t Hart, De Wijn; Kemperman,, Gaillaiert, Buissant; Siebinga; Jongejan, Rens
Wissels: Schouten Netten, Havenga, Gommers, Verga, Hayward
 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws