header foto header foto header foto header foto header foto
 
Junioren

Zo kan dus het ook...

14-9-2011 Sportiviteit en respect. Een belangrijk punt voor zowel de KNHB als de Almeerse Hockey Club. Een wedstrijd winnen is leuk, maar als je team in die wedstrijd vijf gele kaarten heeft ontvangen is het toch wat minder leuk. Vanmiddag ontvingen we een mail van Paul Ooms, coach van Dorsteti Jongens B1. Zo kan het dus ook...

Afgelopen zaterdag zijn we het seizoen begonnen met een wedstrijd van Dorsteti JB1 tegen Almere JB3. Het was een geweldige wedstrijd met veel spanning en een gelijk opgaande strijd die uiteindelijk ook in een 1-1 eindstand heeft geresulteerd. Hoe gek het ook klinkt, maar dat was voor ons geen eens het hoogtepunt.

Wat wij nog veel mooier vonden was het onderlinge respect en hoe iedereen met elkaar omging tijdens en zeer zeker na de wedstrijd.  Een compliment naar Almere JB3 en haar begeleiding is dan ook zeer zeker op zijn plaats. De aanvoerder had zelfs op het wedstrijdformulier vermeldt dat het een sportieve wedstrijd was. Ik ben al heel wat jaren coach, maar dat heb ik nog nooit meegemaakt.

Twee keer 35 minuten buffelen en daarna respectvol omgaan met scheidsrechters, tegenstanders en coaches.

Een zeer groot compliment waard!! Zo kan het dus ook.

Onze complimenten voor beide teams. Is het nu alleen maar kommer en kwel langs de velden? Zeker niet, maar de positieve dingen mogen ook wel eens worden benoemd. 

Wat doen andere Almeerse teams in het kader van sportiviteit en respect voor, tijdens en na de wedstrijd?

Reacties


Patrick de Vries

14-9-2011 @ 16:48:31 |In mijn ogen is dit vrij normaal. Het is eigenlijk vreemd dat we van een dergelijke mail opkijken. Desondanks een goed initiatief van dez coach.

Atte Bootsma

14-9-2011 @ 16:56:45 |@ Patrick: Helemaal eens. Gelukkig zijn er meer teams waar het zo gaat. Bij Shinty kreeg in van de scheidsrechters een vergelijkbaar compliment over de MA2.

Eugene Philipszoon

14-9-2011 @ 17:31:56 |Toch doet 't me goed te horen dat er nog steeds zo gespeeld wordt. Eén van de dingen die mij trots maakten dat een hockeyer ben: het spel hard spelen, maar voor alles fair blijven. Jongens B3 ga zo voort ik ben nu al fan!

Henry Pieters

15-9-2011 @ 00:32:32 |Ik zie dat de strijd om het sportiefste team van het jaar al in volle hevigheid is losgebarsten? ^O^ Is hier ook een standenmotor van beschikbaar? :)

Marcel Daams

15-9-2011 @ 18:36:21 |Bij de JA3 afgelopen Zaterdag een soortgelijk compliment van de Lelystad scheidsrechters. Sportief en geen gemopper en net dat achteraf de handen geschud werden.

Reageer op het nieuws