header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

M.H.C. Weesp MF1 - Meisjes F01

Gespeeld op: 24-3-2018

Afgelopen zaterdag speelden we onze tweede wedstrijd  in 6-tallen uit tegen Weesp. Nadat we alle kronkelige weggetjes en smalle bruggetjes van Weesp waren gepasseerd, arriveerden we toch nog ruim op tijd bij de club. Voor Noor was dit haar eerste hockeywedstrijd en en ook onze mascotte Ally was weer van de partij. Deze wedstrijd waren Tara en Maud onze keepers. We hadden woensdag en vrijdag nog goed geoefend met keepen, dus dat zou helemaal goed komen.

Veld op - warming-up - balletjes overslaan - keeper inslaan - kringetje - yell - toss - shake hands - in de opstelling en daar klonk al voor 9 uur het fluitje van de scheids. We waren begonnen en het spel ging alle kanten op. Weesp was het eerste kwartier wel wat feller en sterker, maar ze kwamen niet door onze verdediging heen en ook keeper Tara verdedigde haar doel met verve!

En toen was het toch Weesp dat als eerste scoorde. We waren nu echt bij de les en het spel verplaatste zich naar de andere kant van het veld en ja hoor, daar maakt Jorinde de welverdiende 1-1.

Rust - keeperswissel - sinaasappeltjes - nieuwe opstelling - sneaky verjaardagskaartje schrijven en verder maar weer!

Maud was de keeper in de tweede helft. De speelsters die in de eerste helft voor stonden, gingen nu naar achteren en stond je links, dan speelde je in de tweede helft rechts. En de keepers zijn mid-mid.

Het was duidelijk te zien dat we er nog zin in hadden in de tweede helft. Nu waren wij het die veelal de bal hadden en we gingen steeds beter vrij staan. Ook al werd het spel een aantal keer even stilgelegd, zodat de scheidsen weer konden uitleggen over afstand houden. O ja en ook mochten we niet meer zoveel op een kluitje spelen; we waren namelijk met z'n 10-en een soort bully of yell aan het doen tijdens de wedstrijd :-). Na een mooie actie vanuit de verdediging langs de lijn pikte Maren de bal op net voorbij de middenlijn en met een rush richting 10 meter gebied, scoorde ze de 2-1 en kort daarop kopietje van deze actie: 3-1 voor ons.

Nu is de wedstijd niet over, voordat het fluitsignaal heeft geklonken en Weesp gaf niet op. Ze gingen heel snel de bal nemen en kwamen een aantal keer heel dicht in de buurt van ons doel. Met flinke sprints om de tegenstander tegen te houden en goed keeperswerk resulteerde dit niet in een tegengoal. 

EInde wedstijd - handjes geven - high fiven - big smiles - tijd voor limonade.

En dubbel lekkers erbij. Een speelster van Weesp en Naomi waren jarig en gingen beide trakteren aan beide teams. Het was een heel leuke en gezellige hockeyochtend! Noor, Natasha, Melissa, Maud, Tara, Valerie, Jorinde; jullie hebben allemaal super gespeeld! Op naar de volgende wedstrijd en dan gaan we nog beter proberen afstand te houden en vrij te staan.

Harm en Carlo, bedankt voor het coachen en Naomi, bedankt voor het fluiten!

Liefs van Maren

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Larensche Mixed Hockey Club MF2
Schaerweijde MF3
Gooische Hockey Club MF2
Hockeyclub SCHC MF2
MHC Leusden MF3
MHC Leusden MF1
SV Phoenix MF1
MMHC Voordaan MF1
Hockeyclub Amersfoort MF4
MHC Fletiomare MF3

Contact

Adres
Tuinkruidenpad 4,
Sportpark KleinBrandt,
1312JW Almere
036 533 0031
[email protected]

Postadres
Postbus 1055,
1300BB Almere

Bank gegevens
IBAN : NL36 ABNA 0459563408
BIC : ABNANL2A

Bank contributie
IBAN: NL75 ABNA 0576472247
BIC: ABNANL2A